Yunanistan, en zor vize veren ülkelerden biri olarak bilinir. Yeşil pasaport sahiplerine dahi vize uyguladığı düşünüldüğünde, bu ünü bir nebze hak ettiğini söylemek yanlış olmaz. Üstelik aile birleşimi gibi uzun süreli oturum izninin söz konusu olduğu durumlarda, adaylar daha titiz incelemelere tabi tutulurlar. Ancak merak etmeyin, ilgili gereklilikleri doğru bir şekilde yerine getirdiğiniz takdirde vizenizin reddedilmesi için herhangi bir somut neden bulunmaz. Bu yazımızda, pek çok takipçimizin merak ettiği Yunanistan aile birleşimi vizesi hakkında bilmeniz gerekenleri sizler için derledik.

Yunanistan aile birleşimi vizesine kimler başvuru yapabilir?

Yunanistan aile birleşimi vizesi, gündelik dilde “Yunanistan evlilik vizesi” olarak da bilinen uzun süreli vize kategorisidir. Yunanistan evlilik vizesine Yunanistan’de evlilik yapan Türk vatandaşları başvurabilir. Yunanistan, aile birleşimi başvurularında vatandaş/yabancı ayrımı yapılmaz, yani Yunanistan’de evlendiğiniz kişi oturum iznine sahipse başvuru yapabilirsiniz.

Süreç nasıl ilerliyor?

Yunanistan evlilik vizesi başvuruları Türkiye’deki konsolosluk üzerinden gerçekleştirilir. Yunanistan, vize başvurularında maddi yeterliliğe büyük önem veren bir ülke olup bu bakımdan bir alt sınır belirlenmiştir. Yunanistan aile birleşiminizin yapılabilmesi için, Yunanistan’de ikamet eden eşin yıllık geliri en az 18.600 £ olmalı ve resmi belgelerle kanıtlanmalıdır. Başvurunuza çocuklar da dahilse, konsolosluk ve göç bürosu tarafından belirlenen meblağ beyan edilmelidir. Gelir beyanı 6 aylık veya 12 aylık bordrolarla gerçekleştirilebilir.

Yunanistan, aile birleşimi başvurularında en az temel düzeyde İngilizce bildiğinizi kanıtlamanızı talep eder. Bu gerekliliği karşılamak için dünyaca kabul edilen IELTS sınavında en az A1 düzeyinde yeterlilik sergilemeniz gerekir. IELTS, konsolosluk tarafından belirlenen merkezlerde düzenlenir.

Yunanistan tarafından uygulamaya konan son düzenlemeye göre, başvuru sürecinde Türkiye’deki TLS kurumuna sadece pasaportunuzun ve başvuru formunuzun ilk sayfası gönderilir, diğer evraklar doğrudan Yunanistan’ye iletilerek yetkili makam tarafından değerlendirmeye tabi tutulur. Bu noktada “Yunanistan evlilik vizem ne kadar sürede çıkar?” diye sorabilirsiniz: Tüm gerekliliklerin yerine getirilmesi halinde vizeniz ortalama 1,5-3 ay içinde sonuçlanır.

Neden profesyonel vize danışmanlık hizmeti almalısınız?

Yukarıda bahsettiğimiz noktalardan dolayı, pek çok titiz incelemeye tabi tutulacak olan Yunanistan evlilik vize başvurularınızda profesyonel destek almak en başta sizin yararınıza olacaktır. Çoğu zaman, devletlerin belirledikleri katı kuralları uygulamak durumunda olan konsolosluklar dahi vize başvurularında profesyonel destek almayı öneriyor. Bugüne kadar Yunanistan, Yunanistan, Yunanistan gibi pek çok Avrupa ülkesinde aile birleşimi başvuru süreçlerini başarıyla yürütmüş olan tecrübeli ve uzman Re-Vize profesyonel danışmanlarımız, evrak toplama aşamasından başlayarak mülakat aşamasına kadar sürecin her noktasında size destek olacak, mutlu evlilik kararınızdan sonra karşınıza çıkan önemli bir engel olan vize sürecini başarıyla tamamlamanız için ihtiyaç duyacağınız her türlü desteği memnuniyetle sunacaktır. Başvurularınızı titizlikle takip edip sonuçlandıracak olan tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamıza güvenebilirsiniz. Konu hakkında daha ayrıntılı bilgi almak ve başvurunu işlemlerinizi hemen başlatmak için İzmir ve Ankara ofislerimizle iletişime geçebilirsiniz.