Yunanistan Ticari Vize

Yunanistan’a ticari amaçlı seyahat edecek Bordo Pasaport sahipleri vize almalıdır. Hususi(Yeşil) Pasaport, Hizmet(Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah ve Kırmızı) Pasaport sahibi kişiler ise 6 ay içerisinde 3 ayı geçmeyen seyahatleri için Yunanistan vizesi almalarına gerek yoktur.

Yunanistan’a toplantı, konferansa katılma, sözleşme yapma, ticari fuar gezisi gibi amaçlarla seyahat edecek kişilerin elinde bulunması gereken en önemli belge davetiyedir. Davetiye olmadan ticari başvurunuz geçersizdir, retle sonuçlanır. Ziyaret edeceğiniz firmanın göndereceği davetiye antetli kağıda yazılmalı, gönderen firmanın ve kişinin adı, iletişim bilgileri, ziyaret sebebi, Türkiye’deki firmanın ve kişilerin adı, iletişim bilgileri ziyaret süreleri bulunmalıdır. Gönderen şirketin kaşe ve imzası olmalıdır. Yunanistan konsolosluğu ticari davetiye ile ilgili detaylı bir inceleme yapmaktadır. Sizi davet eden firma ile iletişime geçerek, davetiyenin sahte olup olmadığını teyit edebilir. Bu sadece Yunanistan ticari vize için değil tüm Schengen vize başvuruları için geçerli bir uygulamadır.

Yunanistan Ticari Vize kısa süreli bir Schengen vizesidir. Başvuru sahipleri Shengen üyesi ülkelerde 3 aya kadar kalabilirler. İlk kez Schengen vizesi alacaklar için 3 aylık vize çıkması istisnai durumlar haricinde pek mümkün değildir. Vize süreleri başvuru sahiplerinin doğru kullanımına göre artış göstermektedir.

Her vizenin üzerinde o vize kapsamında kaç kere Schengen Bölgesi’ne girebileceğiniz yazar. Çoklu giriş (multiple entry), çift giriş (double entry) ya da tek giriş (single entry) olarak 3 farklı seçenek vardır.

  • Single Entry(tek giriş) yazıyorsa, o vize ile sadece bir kere bir Schengen Bölgesi’ne giriş çıkış yapabilirsiniz. Diyelim ki Yunanistan’a gittiniz ve Türkiye’ye geri döndünüz. Bu durumda vizenizin süresi bitmemiş olsa dahi tekrar çıkış yapamazsınız. Ancak Yunanistan’dan çıkıp başka bir Shengen ülkesine geçebilirsiniz.6 ayda en fazla 90 gün kalabilirsiniz.
  • Double Entry( çift giriş) yazıyorsa, Schengen vizenizin geçerlilik süresi boyunca Schengen Bölgesi’ne 2 kez gidip gelebilirsiniz. Her girişinizde yine Schengen Bölgesi’nde serbest dolaşım hakkınız vardır.
  • Multiple Entry( çoklu giriş) yazıyorsa, Schengen vizenizin geçerlilik süresi boyunca Schengen Bölgesi’ne sınırsız kez girip çıkabilirsiniz ancak yine 6 aylık giriş çıkışlarınızın totalinde 90 günden fazla Schengen Bölgesi’nde kalmadığınızdan emin olun.

Yunanistan Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Yunanistan vizesi konsolosluğun yoğunluğuna bağlı olarak 7 gün içinde sonuçlanmaktadır. Yunanistan Konsolosluğunun kapalı olduğu günler ve resmi tatil günleri bu süreye dahil değildir. Herhangi bir aksaklık yaşamamak için Yunanistan vize işlemlerine seyahatinize en fazla 3 en az 1 ay kala başlamanız tavsiye edilir.

Yunanistan Vizesi Randevusu Nasıl Alınır?

Yunanistan Konsolosluğu vize başvurularında, Yunanistan Vize Başvuru Merkezi veya akredite edilmiş seyahat acenteleri aracılığıyla kabul etmektedir. Yunanistan vize başvuruları için randevu alınmalıdır. Randevular Yunanistan Konsolosluğunun internet adresinden online sistem üzerinden alınmaktadır. Başvuru sahiplerinin seyahat amacına göre randevu almaları gerekmektedir. Randevu gününde başvuru sahipleri başvuru merkezinde bulunmalıdır. Başvuru esnasında daha önceden(son 5 yıl içinde) Shengen Vizesi almayan kişilerden parmak izi alınmaktadır.

Yunanistan Ticari Vize Evrak Listesi

  • Ticari Davetiye
  • Başvuru Formu: Yunanistan vize başvuru formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir.
  • Minimum 6 ay geçerli pasaport,(varsa eski pasaportlar),
  • 2 adet biometrik fotoğraf (arka fon beyaz ve yeni çekilmiş),
  • Uçak rezervasyonu
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Dilekçe,
  • Kimlik fotokopisi,
  • Cep telefonu numarası, mail adresi, iş yerindeki görevi,
  • İkametgah (e devletten alınabilir),
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e devletten alınabilir)(kendisi, annesi, babası, eş ve çocuklar),
  • Var ise tapu fotokopileri, var ise araç ruhsat fotokopileri,
  • Şahsi banka hesap cüzdanları (Son 3 aylık hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli, maaş aldığı hesap olmalıdır var ise diğer hesaplarda alınabilir, dökümlerin banka kaşe imzalı olmalıdır ve banka imza sirküleri eklenmelidir),

 

Mesleki Durumu Gösteren Belgeler:

  • Çalışan ise: SGK hizmet dökümü,(4A) (e-devlet şifresi ile barkot onaylı olarak döktürülecek), SGK işe giriş bildirgesi, Son 3 aya ait maaş bordrosu (firmadan kaşe ve imzalı), Faaliyet Belgesi (Orijinal, Güncel Tarihli), Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi,  Şirket imza Sirküsü,  Son dönem Vergi Levhası
  • İşveren ise: Bağkur hizmet dökümü,(4B) (e-devlet şifresi ile barkot onaylı olarak döktürülecek), Faaliyet Belgesi (Orijinal, Güncel Tarihli), Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Şirket imza Sirküsü, Son Dönem Vergi Levhası.
  • Devlet Memuru ise: SGK hizmet dökümü(4A) (e-devlet şifresi ile barkot onaylı olarak döktürülecek), SGK işe giriş bildirgesi (uzun barkotlu), Resmi görev kimlik kartı, Bağlı bulunduğu odadan izin yazısı, Son 3 aya ait maaş bordrosu (firmadan kaşe ve imzalı),