Yunanistan Turistik Vizesi

Yunanistan Shengen Bölgesi içindeki ülkelerden biridir. Yunanistan’a turistik amaçlı seyahat etmek isteyen kişilerin bu vizeye başvurmaları gerekmektedir. Yunanistan Shengen Vizesi ile Shengen Bölgesindeki diğer ülkelere seyahat edebilirsiniz. Ancak vize sürenizi aşmamalısınız. Yunanistan’a giriş yapabilmek için Umuma Mahsus( Bordo) Pasaporta sahip başvuru sahipleri vize almalıdır. Hususi(Yeşil) Pasaport, Hizmet(Gri) Pasaportu ve Diplomatik (Siyah ve Kırmızı) Pasaport Hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 6 ay içerisinde 3 ayı geçmeyen seyahatleri için Yunanistan vizesi almalarına gerek yoktur.

Yunanistan Konsolosluğu şahsen yapılan kısa süreli vize başvurularını işleme almamaktadır. Bu nedenle Yunanistan kısa süreli vizesi kategorisinde yer alan Yunanistan Turistik vizesi başvurusunda bulunacak olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye ikamet izni bulunan üçüncü ülke vatandaşları vize başvurularını Yunanistan Konsolosluğu’nun yetkilendirdiği kurumlara, Vize Başvuru Merkezleri ve Seyahat Acentelerine yapmalıdır.

Yunanistan Vizenizde Single Entry(Tek Giriş) ibaresi bulunuyorsa bu ülkeye tek giriş hakkınız bulunuyor demektir. Yani Yunanistan’dan çıkıp Türkiye’ye giriş yapıyorsanız vize süreniz bitmese dahi tekrar Yunanistan’a giriş  yapamazsınız. Eğer vizenizde Double Entry(Çift Giriş) yazıyorsa bu Yunanistan’a iki kez giriş hakkınız olduğunu göstermektedir. Multiple Entry(Çoklu Giriş) yazması durumunda ise Yunanistan’a vize süreniz dahilinde istediğiniz kadar giriş çıkış yapabilirsiniz demektir. Yunanistan’dan çıkıp başka bir Shengen ülkesine vize süreniz bitmediyse her durumda geçebilirsiniz.

Yunanistan Turistik Vize Evrak Listesi

  • Başvuru Formu: Yunanistan vize başvuru formu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gerekmektedir.
  • Minimum 6 ay geçerli pasaport,(varsa eski pasaportlar),
  • 2 adet biometrik fotoğraf (arka fon beyaz ve yeni çekilmiş),
    Uçak rezervasyonu
  • Otel rezervasyonu
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Dilekçe,
  • Kimlik fotokopisi,
    Cep telefonu numarası, mail adresi, iş yerindeki görevi,
  • İkametgah (e devletten alınabilir),
  • Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ( e devletten alınabilir)(kendisi, annesi, babası, eş ve çocuklar),
  • Var ise tapu fotokopileri, var ise araç ruhsat fotokopileri,
  • Şahsi banka hesap cüzdanları (Son 3 aylık hesap hareketleri ve bakiyesi bulunan, güncel tarihli, maaş aldığı hesap olmalıdır var ise diğer hesaplarda alınabilir, dökümlerin banka kaşe imzalı olmalıdır ve banka imza sirküleri eklenmelidir),

 

Mesleki Durumu Gösteren Belgeler:

  • Çalışan ise: SGK hizmet dökümü,(4A) (e-devlet şifresi ile barkot onaylı olarak döktürülecek), SGK işe giriş bildirgesi, Son 3 aya ait maaş bordrosu (firmadan kaşe ve imzalı), Faaliyet Belgesi (Orijinal, Güncel Tarihli), Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi,  Şirket imza Sirküsü,  Son dönem Vergi Levhası
  • Emekli ise: Emekli aylık belgesi(e-devletten alınabilir), SSK hizmet dökümü,(4A) (e-devlet şifresi ile barkot onaylı olarak döktürülecek), Emekli maaşını aldığını net gösteren banka hesap dökümü.
  • İşveren ise: Bağkur hizmet dökümü,(4B) (e-devlet şifresi ile barkot onaylı olarak döktürülecek), Faaliyet Belgesi (Orijinal, Güncel Tarihli), Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi, Şirket imza Sirküsü, Son Dönem Vergi Levhası.
  • Devlet Memuru ise: SGK hizmet dökümü(4A) (e-devlet şifresi ile barkot onaylı olarak döktürülecek), SGK işe giriş bildirgesi (uzun barkotlu), Resmi görev kimlik kartı, Bağlı bulunduğu odadan izin yazısı, Son 3 aya ait maaş bordrosu (firmadan kaşe ve imzalı),

Yunanistan Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Yunanistan’a turistik amaçlı başvuru yapmak isteyen TC vatandaşları öncelikle gerekli evrakları eksiksiz bir şekilde hazırlamalılardır. Daha sonra başvuru formunun çıktısını alıp evrak dosyasına eklemelilerdir. Tüm evraklar hazırlandıktan sonra Yunanistan Konsolosluğunun yetkilendirdiği vize ofislerinin web sitelerinden randevu alınmalıdır. Randevu tarihinde başvuru merkezinde bulunmanız gerekmektedir. Son 5 yıl içinde Shengen vizesi almayan başvuru sahipleri vize ofisinde parmak izi vermek zorundadır. Bu işlem kimlik sahteciliğini önlemek amacıyla yapılmaktadır. Tüm işlemleriniz tamamlandıktan sonra vizenizin sonuçlanmasını beklemelisiniz. Yunanistan Turistik vizesi 1 haftada sonuçlanmaktadır. Vizeniz sonuçlandığında tarafınıza bilgilendirme yapılır. Pasaportunuzu vize ofislerinden teslim almanız gerekmektedir.

Önemli:Yunanistan vizesi alırken pasaportunuzun 6 ay geçerliliği olması ve seyahat sürenizden sonra da 3 ay kalması gerekmektedir. Ayrıca vizenizin işlenebilmesi içi en az 2 sayfasının boş olması gerekmektedir.Daha önce vizesi reddedilen başvuru sahipleri tekrar vize başvurusunda bulunabilirler.12 yaş altındaki çocuklardan ve fiziki engel nedeniyle parmak izi veremeyecek kişilerden parmak izi alınmamaktadır.18 yaşından küçükler başvuruya velisiyle birlikte gelmelidir.